Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες [1956]

Έτος: 1956
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου 1956
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Όλυμπος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Πετροπουλάκης
Σενάριο: Ηλίας Λυμπερόπουλος
Μουσική σύνθεση: Μενέλαος Θεοφανίδης
Παραγωγός: Ουίλιαμ Λάμπρος
Φωτογραφία: Βασίλης Μάρος
Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου, Κούλης Στολίγκας, Στέφανος Στρατηγός, Σταύρος Ιατρίδης, Annie Ball, Πόπη Άλβα, Γιώργος Νέζος, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Δήμος Σταρένιος, Περικλής Χριστοφορίδης, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Παμφίλη Σαντοριναίου, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Νίκος Βλαχόπουλος, Νίνα Σταρένιου, Νανά Βιοπούλου, Νία Λειβαδά
Σχόλια/Πλοκή: Μια ρομαντική Κερκυραία, η Ρηνούλα, μετά από πρόσκληση του θείου της, ο οποίος εν αγνοία της σκοπεύει να την παντρέψει με έναν συνεταίρο του, έρχεται στην Αθήνα. Ο υποψήφιος γαμπρός, ωστόσο, είναι ένας δύστροπος πλούσιος. Η Ρηνούλα θα ερωτευτεί τον Άγγελο, τον οδηγό του θείου της, ο οποίος αναλαμβάνει την ξενάγηση εκείνης και της αδελφής της στην Αθήνα. Η αδερφή της φλερτάρει με δύο υπαλλήλους του θείου. Όμως η Ρηνούλα, φοβούμενη ότι ο Άγγελος δεν την αγαπά, θα επιστρέψει στην Κέρκυρα, όπου θα την ακολουθήσουν ο Άγγελος κι ο θείος, για να επισημοποιήσουν το γάμο.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 113.129 εισιτήρια. Ηρθε στην 4η θέση σε 30 ταινίες . Είναι η δεύτερη έγχρωμη ελληνική ταινία και η πρώτη εμφάνιση της Ρένας Βλαχοπούλου στον κινηματογράφο. Οι κεντρικοί δρόμοι, η πλατεία Ομονοίας, τα αυτοκίνητα, οι πεζοί, οι τροχονόμοι, το Μοναστηράκι, οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, τα πρατήρια βενζίνης, οι οίκοι μόδας, τα κομμωτήρια, τα φώτα των θεάτρων και η οδός Πανεπιστημίου τη νύχτα, το 1956.Τραγουδά η χορωδία του Νίκου Τσιλιφή και χορεύει το συγρότημα Δημοτικών χορών της Δώρας Στράτου.


Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες [1956]